Att organisera en maskerad är på en helt annan nivå av festplanering. Det tar lite mer arbete och planering, men belöningen är ett evenemang som dina gäster kommer minnas länge. Ett av de första stegen till att organisera en framgångsrik maskeradfest är att välja rätt tema. Temat kommer att sätta tonen för festen och ge en riktning för dina gäster när de väljer sina kläder. Här är några kreativa och spännande temaidéer för din nästa maskeradfest.

Favoritfilm eller tv-serie

Agera film- eller tv-show regissör för en natt och välj ditt favoritprogram som tema. Du kan välja en ålderslämplig barndomsfavorit som ”The Wizard of Oz,” eller gå med en nutida hit som ”Game of Thrones”. Gästerna kommer att ha roligt med att välja vilken karaktär de ska klä upp sig till.

En tidsepok

Det finns tjusningen med att klä upp sig till en bestämd tidsepok. Oavsett om det är det dekadade 1920-talet, det vilda västern, det groovy 70-talet eller det futuristiska 3000-talet, ger tidsbundna temafester en chans för gästerna att utforska olika modeepoker.

Litterära figurer

Harry Potter, Sagan om Ringen, Gatsby, Alice i Underlandet – det finns otaliga litterära figurer att välja mellan för tema. Tack vare dess rika och varierande karaktärer, ger litterära teman oändliga möjligheter för kreativa kläder.

Världsresa

Varje del av världen har sina egna unika traditioner och klädstilar. För temat ”Världsresan” kan gästerna anländer klädda för en resa till sitt dröm-destination, eller de kan ägna dagen för att utforska klädstilen för ett land eller kultur de alltid har varit fascinerant av.

Superhjältar och skurkar

Låt dina gäster släppa loss sin inre superskurk eller hjälte för en natt. Detta tema ger gästerna en chans att tydligt visa sin ”goda” eller ”onda” sida. Dessutom, vem skulle inte vilja anlända till en fest i en mantel eller mask?

Oavsett vilket tema du väljer, kom ihåg att viktigast av allt är att alla ska ha roligt. Genom att sätta upp rätt tema för din maskerad kommer du att sätta scenen för en underhållande och oförglömlig fest.

Ett effektivt sätt att få en maskeradkostym att verkligen sticker ut är att ge den en teatralisk prägel. Detta innebär att lägga till drama och storhet genom några uppseendeväckande inslag. Men att skapa en dramatisk kostym behöver inte innebära en massiv kostnad. Här är några budgetvänliga tips för att skapa en teatralisk maskeraddräkt.

DIY är din vän

För budgetmedvetna festdeltagare kan DIY (Do It Yourself) vara din bästa vän. Genom att skapa delar av din kostym själv, kan du rädda kostnader plus även skräddarsy din klädsel exakt som du vill ha den. Använd ditt hushållsmaterial som råvaror, till exempel kan gardiner bli en dramatisk mantel, och aluminiumfolie kan bli till en unik riddarhjälm.

Loppmarknader och second hand

För den fyndsökande festgästen kan loppmarknader och second hand-butiker leverera fantastiska fynd som kan omvandlas till kostymer. Och minns att artiklar inte behöver användas på det sätt de ursprungligen var menade. Till exempel kan en gammal lampa skymma för att skapa en huvudbonad, medan en stor skjorta kan trimmas och stylas till en piratskjorta.

ProstaTeatralisk make-up

ProstaTeatralisk make-up kan verkligen förhöja en kostym. Ljus och mörk ögonskugga arsenik lägger till dramatisk kontur, medan ljusa läppstift i uttalade nyanser kan skapa maximal effekt. Falska fransar, specialverktyg, och tillfälliga hårtoner kan alla ge en stark visuell inverkan på en låg kostnad.

Använd kläder du redan har

Gå igenom din garderob för att se vad du redan har. Ofta är grundarna till fantastiska teatraliska kostymer redan i ditt ägo. Ett par svarta leggings kan vara grunden till en kattkostym, medan en vit T-shirt och byxor kan bli en vit kanindräkt med tillägg av några hemmagjutna öron.

Att skapa en maskeradkostym på en budget behöver inte begränsa dina teatraliska ambitioner. Genom att använda vad du redan har, söka på loppmarknader, och ägna dig åt DIY-rätt, kan du släppa loss din kreativitet och skapa en dramatisk teatralisk kostym som minskar kostnaden men inte stil och effekt.