Mikrolån

Behöver du ett mikrolån är internet det bästa stället att leta. Ja, om det är första gången du lånar kan det också vara det enda stället du har möjlighet att få ett snabbt litet lån. Alla mikrolån går att söka direkt online, men den del av dem kan du som återkommande kund söka via sms. Därför kallas de här lånen ibland också för sms-lån.

Små lån

Ett mikrolån har inte mycket gemensamt med ett vanligt banklån, förutom att det handlar om ett lån av pengar. Men, medan de traditionella bankernas banklån börjar vid cirka 15 000 kr, täcker mikrolånen spannet där under. Behöver du ett mindre tillskott för att klara oförutsedda utgifter, lösa fakturor eller betala tandläkarräkningen är mikrolånet alltså det perfekta hjälpmedlet. Att det här handlar om helt andra lånebelopp, de belopp vi har behov av i vardagslivet, är kanske den mest markanta skillnaden mellan ett mikrolån och ett vanligt banklån. Men det skiljer också mycket både när det gäller lånetider och hanteringstider. Ett mikrolån är alltså ett relativt litet lån, och därför ska det också betalas tillbaka ganska snabbt. De minsta lånen betalas oftast tillbaka inom en månad, medan du kan få en återbetalningstid på några år på de högre beloppen. Det fina är att du själv kan bestämma vilken återbetalningstakt du vill ha. På så sätt kan du skräddarsy lånet efter dina egna behov och förutsättningar. Du anger både önskat belopp och återbetalningstid när du fyller i din låneansökan.

mikrolån online

Mikrolån online

Att söka ett mikrolån online går både enkelt och snabbt. Du fyller i ett färdigt ansökningsformulär och skickar iväg. I de allra flesta fall får du ett svar direkt på skärmen. Din ansökan behandlas mycket snabbt och om du söker vid ”rätt” tidpunkt kan du ha pengarna på kontot inom kort. Med rätt tidpunkt menas vardagar och gärna under den tid kundtjänst har öppet, eftersom många av långivarna enbart betalar ut lån under dessa tider. Men det finns också mikrolån som betalas ut dygnet runt, sju dagar i veckan. Om du har konto i utbetalande bank kan du då få pengarna direkt oavsett veckodag och tid. Om du har ditt konto i en annan bank är det bankernas överföringstider som gäller, och du kan vanligtvis ha pengarna nästa bankdag.

Mikrolån skiljer sig alltså från vanliga banklån genom de mindre beloppen, den korta men flexibla återbetalningstiden och den snabba hanteringen. Men, de skiljer sig också genom de krav som ställs på låntagaren för att ett lån ska kunna beviljas. Hos din vanliga bank måste du ha en fast inkomst för att få låna, och du får givetvis inte ha några betalningsanmärkningar. Om du vill ha ett mikrolån kan du hitta långivare som både godkänner andra former av anställningar och som är beredda att bortse från en betalningsanmärkning om du uppfyller kraven för övrigt. Det finns de som ser mikrolån som möjligheternas lån, och med tanke på att de kan användas vid så många olika tillfällen i vardagen, och dessutom är tillgängliga för den som vanligtvis har svårt att få lån, är denna definition nästan självklar.