Visitkort

Många tror nog att visitkort är ett modernt påfund som kommit med den stora industrialismen. De flesta förknippar ju visitkort med affärsvärlden och stora företag och det är lätt att tro att det är personer inom denna sektor som skapat visitkorten för att kunna marknadsföra sig. Men, så är det inte alls. Visserligen har visitkorten haft en affärsrelaterad funktion under lång tid. Faktiskt ända sedan 1700-talet, då man i England började använda korten på det sätt vi är vana vid idag. Men inte ens denna tidiga användning har med visitkortets födelse att göra. Visitkorten har betydligt fler år på nacken, och dess ursprung är varken England eller Europa. Dee första visitkorten användes nämligen redan på 1400-talet, i Kina.  Och på den tiden hade visitkorten ingenting med yrke eller profession att göra utan var ett helt privat kort som lämnades över när man gick på visit.  

Inte heller när de kom till Europa under 1600-talet hade korten något med yrkesverksamhet att göra. Korten användes först av den franska aristokratin men spred sig senare till andra delar av Europa. Man lämnade ett kort när man avlade en visit, och det gjordes enligt noga utarbetade regler. Även i kina fanns, och finns än idag, stränga regler om hur man lämnar över ett visitkort, och detta visar på hur viktiga dessa kort har ansetts vara. Med tanke på visitkortets historia är det kanske inte så konstigt att det idag blir allt vanligare att ha ett personligt visitkort, där man har sina kontaktuppgifter och ibland även andra upplysningar.

Enkelt och snabbt

Idag kan vi också skaffa visitkort både enkelt och snabbt. Många företag har specialiserat sig på designade och unika visitkort som man säljer via nätet. Du behöver alltså inte längre leta upp ett tryckeri för att få dina kort, och du kan designa dem själv helt efter dina egna idéer. Med en rad olika hjälpmedel, som teman och mallar, kan du skapa ditt eget unika kort. Har du svårt att veta hur du ska placera text eller bilder kan du ta hjälp av någon av mallarna, men du kan givetvis också skapa kortet helt fritt. Finns möjligheten att använda egna bilder, blir kortet förstås än mer unikt. Och när du har fått kortet precis som du vill ha det är det bara att skicka in beställningen. Inom några dagar har du dina egna, personliga visitkort med posten. Enklare än så kan det inte bli att skaffa visitkort som är helt unika och som ingen annan har.

Det finns många företag som säljer visitkort på nätet, och innan du börjar designa dina egna kort kan det vara bra att göra en jämförelse av de olika företagen. Vill du ha så billiga kort jämför du priser i första hand, men du kan också jämföra för att se var du hittar de bästa mallarna och var du har chans att skapa de mest personliga korten. När du väljer var du ska beställa dina kort kan du också titta på villkoren för leverans, betalningsalternativ och andra faktorer som kan ha betydelse för ditt köp.