Privatlån

privatlån
Detta är privatlån

Har du fått oväntade utgifter eller är det något du behöver köps, som du inte har pengar till är kanske ett lån den bästa lösningen. Om du inte brukar låna pengar lite då och då, kan lånemarknaden tyckas lite förvirrande vid en första anblick. Det finns så otroligt många olika lån att välja på, och även om några av dem har namn som säger lite om vad det är för typ av lån, gäller det långt ifrån alla. Ett snabblån är förstås ett lån som hanteras snabbt så att man inte behöver vänta så länge på pengarna, och att ett mikrolån är ett lite mindre lån är inte så svårt att förstå. Men, så har vi blancolån och privatlån som inte har lika berättande namn. Visst kan man förstå att ett privatlån kanske i första hand är tänkt för privatpersoner, men det speciella med privatlån är att det är lån utan säkerhet. Precis som blancolån. Så blancolån och privatlån är alltså två olika benämningar på en och samma sak, nämligen ett lån som du kan få utan att belåna något eller lämna någon annan form av säkerhet.

Större lån

Privatlån kan du söka både hos din vanliga bank och här på nätet. Även om alla lån utan säkerhet egentligen är privatlån brukar namnet vanligtvis användas på de lite större lånen, som ligger på mellan 15 000 och 400 000 kronor. Det är i detta spann de traditionella bankerna erbjuder privatlån, men på nätet kan du också hitta betydligt mindre lån utan säkerhet. Så idag kan du låna nästan hur mycket, eller lite, som helst utan att behöva lämna säkerhet. Men, det är som sagt oftast lånen från 15 000 kronor som brukar benämnas privatlån, medan de mindre lånen ligger inom kategorin mikrolån även om de också i grunden är privatlån.

Att söka ett privatlån

Du kan, som sagt, gå till din bank och söka ett privatlån vilket väl fram till idag har varit det vanligaste sättet. Men, numer upptäcker allt fler fördelarna med att söka lån via nätet. Du kan få precis samma lån på nätet som hos banken, och de stora bankerna erbjuder också lån som du kan söka direkt online. Att göra en ansökan online underlättar naturligtvis mycket och du kan fylla i och skicka in din ansökan när det passar dig. En stor fördel med att söka lån online är att du kan välja och vraka mellan alla lån innan du bestämmer dig. Går du till banken får du ta det lån som erbjuds och du kan inte jämföra villkoren och räntan med andra lån om du inte går runt till flera olika banker och hör dig för. På nätet har du alla långivare och deras lån samlade på ett ställe, vilket gör det lätt att göra en jämförelse. Tack vare att du kan titta på olika bankers privatlån kan du hitta det lån som passar bäst för dina behov och förutsättningar. Du kan jämföra räntor och avgifter och få ett lån som blir så billigt som möjligt.